جرثقیل سقفی دو پل

جرثقیل سقفی دو پل، جزء ماشین آلات قدرتمند محسوب می شود که کاربرد بسیار گسترده ای دارد.

کاربرد جرثقیل سقفی دو پل

جرثقیل  دو پل با توجه به طراحی قدرتمندی که دارد، قابلیت حمل و جا به جایی بارهای سنگین را دارد. در صنایعی همچون: فولاد، خودروسازی و پتروشیمی معمولا برای جا به جایی بارهای خیلی سنگین به جرثقیل های قدرتمندی نیاز است.

این نوع از انواع جرثقیل سقفی در جا به جایی و حمل ظرفیت های وزنی ۸۰ تن کاربرد دارد. اما اگر در طراحی قدرتمند و گسترده تری تولید شود، می توان از آن ها در جا به جایی بار های سنگین تر نیز استفاده نمود. با توجه به نوع این قیمت جرثقیل ها  می توان نتیجه گیری کرد که به نسبت جرثقیل های سقفی تک پل کاربرد بیشتری دارند.

انواع جرثقیل سقفی دو پل

جرثقیل دو پل، همانند دیگر جرثقیل های سقفی دارای انواع مختلفی است:

  • جرثقیل سقفی دو پل رونشین
  • جرثقیل سقفی دو پل آویز

 در مواردی همچون: محل قرار گیری و نصب کالسکه بالابر، این دو جرثقیل مشابه به یکدیگر می باشند. اما این بدان معنا نیست که هر دو نوع جرثقیل کاملا مشابه به یکدیگر کار می کنند. جرثقیل دو پل رونشین و آویز اگرچه دارای شباهت زیادی می باشند، اما در نوع اتصال پل ها به ریل متفاوت از هم هستند.

طراحی جرثقیل سقفی دو پل

طراحی جرثقیل دو پل نیازمند افراد متخصص، ماهر و با تجربه در این زمینه می باشد. زیرا طراحی این نوع جرثقیل ها نیازمند ظرافت و حساسیت خاصی است. محاسبه انرژی مصرفی پل، انتخاب بالابر، محاسبات مربوط به انتخاب سیم کش، محاسبات الکتریکی و الکترونیکی و … همگی برای طراحی این محصول پرکاربرد گرد هم می آیند.

در حالت کلی، طراحی جرثقیل دو پل بر اساس نیاز مشتری و بررسی مواردی دیگر همچون اندازه گیری ابعاد دهانه سالن و… انجام می شود‌. در مرحله ی بعد با نصب ریل های طولی و نصب خط برق، نصب بالابر، کابل کشی و نصب موتور فرآیند طراحی جرثقیل دو پل تکمیل می شود.

ساخت جرثقیل سقفی دو پل

یکی از مهم ترین و معمولا دشوار ترین بخش های راه اندازی جرثقیل دو پل، مرحله ساخت آن می باشد.

پس از طی مرحله ی طراحی جرثقیل سقفی دو پل، مرحله نهایی آن یعنی ساخت این نوع جرثقیل فرا می رسد. مهندسان فنی طراحی و تولید جرثقیل های سقفی، با در نظر گرفتن نقشه ساخت جرثقیل مورد نظر، به ساخت آن می پردازند.

اما لازم است قبل از فرآیند ساخت این نوع جرثقیل، یک بازدید کلی از محل که قرار است، جرثقیل سقفی دو پل در آن نصب و راه اندازی شود صورت گیرد. در نهایت پروسه ساخت جرثقیل دو پل انجام می شود و آماده نصب در محل مورد نظر می شود.

اجزای جرثقیل سقفی دو پل

جرثقیل دو پل نیز همانند دیگر جرثقیل های سقفی از بخش های مختلفی تشکیل شده است. وجود هر یک از این اجزا در ساختار جرثقیل دو پل موثر می باشند. به طور کلی، با قرار گرفتن این نوع قطعات در کنار یکدیگر، جرثقیل کاربردی و قدرتمند دو پل تولید می شود. در ادامه به بررسی اجزای به کار رفته در جرثقیل دو پل می پردازیم.

جرثقیل دو پل به طور کلی از سه بخش اصلی تشکیل شده است که به شرح زیر می باشد:

وینچ بکسلی و یا زنجیری: این بخش از جرثقیل دو پل وظیفه حرکت بالابری را بر عهده دارد.

کالسکه: حرکت عرضی جرثقیل توسط این بخش انجام می شود.

راهبر طولی( کله گی ): همانطور که از نامش پیداست، در حرکت طولی جرثقیل نقش دارد.

نصب جرثقیل سقفی دو پل

پس از اینکه نقشه ساخت جرثقیل دو پل توسط افراد متخصص طراحی شد و سپس روند ساخت آن تکمیل شد. در بخش بعدی نصب و راه اندازی جرثقیل در مکان مورد نظر باید صورت گیرد. نصب و راه اندازی جرثقیل های سقفی از جمله جرثقیل دو پل بسیار حائز اهمیت است. زیرا اگر این فرایند به درستی انجام نشود، به مرور می تواند، مشکلات ناگوار و متعددی را به وجود آورد. به همین دلیل ضرورت دارد که نصب این نوع جرثقیل‌ فقط توسط افراد با تجربه در زمینه نصب و راه اندازی جرثقیل های سقفی انجام شود.

در ابتدایی ترین بخش، برای انتقال جرثقیل دو پل به محل مورد از کامیون های ویژه استفاده می شود. سپس با منتقل نمودن جرثقیل به محل نصب، به نصب و راه اندازی آن می پردازند. فرآیند نصب جرثقیل دو پل توسط مهندسان نصب طی ۲ الی ۱۰ روز کاری صورت می گیرد.

همچنین در نظر داشته باشید شرکت ایمن تجهیز ثامن با سابقه درخشان و تجارب بسیاری  که در زمینه انتقال مواد جرثقیل های سقفی دارد، می تواند در طول این مسیر به شما کمک نماید.