جرثقیل دروازه ای
جرثقیل دروازه ای یا گنتری کرین ها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرد بسیار گسترده ای در بخش صنعت دارند.
در محل هایی که سوله ها قابلیت تحمل را نداشته باشند نیاز به یک انواع جرثقیل از نوع دروازه ای بسیار احساس خواهد شد.
کاربرد جرثقیل دروازه ای
به طور معمول؛ این نوع جرثقیل ها در جا به جایی مواد در صنایع نقش دارند و به عنوان برترین تجهیزات حمل و نقل در صنایع به شمار می آیند.
بسیاری از کارخانه های بزرگ برای حمل کالاهای بسیار سنگین از این نوع جرثقیل استفاده می کنند. گنتری کرین ها کاربرد های متعدد دیگری نیز دارند که به شرح زیر می باشند.
- بالا بردن قطعات
- بلند کردن کشتی در کارخانه کشتی سازی
- بارگیری و تخلیه کانتینر در ایستگاه های بندری
- حمل قطار و واگن در ایستگاه حمل و نقل راه آهن.
انواع جرثقیل دروازه ای
جرثقیل های دروازه ای همانند دیگر جرثقیل ها همچون جرثقیل های سقفی دارای انواع مختلفی می باشند،
جرثقیل های دروازه ای در حالت کلی به دو دسته تقسیم می شوند.
جرثقیل دروازه ای تک پل: این نوع از جرثقیل های دروازه ای به طور معمول در ظرفیت های بالای ۵۰۰ کیلوگرم تا ۱۰ تن طراحی و تولید می شوند. همچنین در دهانه های بین ۳ تا ۱۸ متر مورد استفاده قرار می گیرند. در صنایع پر کار و سبک این نوع جرثقیل ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
جرثقیل دروازه ای دو پل: جرثقیل های دروازه ای دو پل قابلیت حمل ظرفیت های بالای ۵ تن را دارند و کاربرد آن ها در دهانه های بیشتر از ۱۲ متر دیده می شود. جرثقیل های دروازه ای دو پل نسب به نوع تک پل دارای مقاومت بالا و قدرت حمل بالاتری دارند.
هر یک از این نوع جرثقیل ها دارای قدرت و مقاومت متفاوتی می باشند و در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.
طراحی جرثقیل دروازه ای
طراحی و نقشه ساخت جرثقیل ها از مهم ترین بخش های تولید کرین ها می باشد. در این بخش پارامتر ها، متریال ها، جنس موتور و شاخصه های فنی با توجه به نیاز مشتری انتخاب و بررسی می شوند. سپس نقشه ساخت جرثقیل مورد نظر یا به صورت تک پل و یا به صورت دو پل طراحی می شود. در نظر داشته باشید که انتخاب نوع جرثقیل نیز بر اساس نیاز مشتری تعیین می شود. طراحی نقشه جرثقیل توسط گروه مهندسی فنی و افراد با تجربه و ماهر در این زمینه انجام می شود. پس از طراحی نقشه ساخت جرثقیل، مرحله ی ساخت آن فرا می رسد.
ساخت جرثقیل دروازه ای
مهم ترین بخش داستان جرثقیل های دروازه ای و دیگر جرثقیل ها مربوط به بخش ساخت نهایی آن ها می باشد. ساخت جرثقیل های دروازه ای با بررسی برخی موارد همچون اندازه گیری دهانه سالن و در نظر گرفتن نقشه طراحی جرثقیل صورت می گیرد. در این مرحله مهندسان ساخت جرثقیل ها به خلق آن ها توسط ابزار های ویژه در کارخانه ها می پردازند.
اجزای جرثقیل دروازه ای
جرثقیل های دروازه ای همچون دیگر تجهیزات و ماشین آلات از قطعات و اجزای بخصوصی تشکیل شده اند. هر یک از این نوع قطعات در عملکرد جرثقیل های دروازه ای نقش مهمی را ایفا می کنند.
جرثقیل های دروازه ای در حالت کلی دارای ۴ بخش اصلی می باشند.
بالابر: بخش کالسکه یا همان بالایی، خود نیز شامل: موتور، گیربکس، قلاب، سیم بکسل می باشد.
پل: بخش پل شامل پل اصلی، تابلو برق و اجزای برقی، گذرگاه و راهرو است.
ستون: این بخش پل های جرثقیل را به کلگی وصل می کند.
کلگی: این بخش نیز روی زمین قرار دارد و ضربه گیر، چرخ ها و محرک روی آن قرار می گیرند.
نصب جرثقیل دروازه ای
در مرحله ی آخر نوبت به نصب و راه اندازی جرثقیل های دروازه در مکان مورد نظر می رسد. نصب و راه اندازی این نوع جرثقیل ها توسط افراد با تجربه در این گستره در طی چندین روز کاری انجام می شود.
در این بخش جرثقیل مورد نظر به دهانه سالن متصل می شود. نصب جرثقیل های دروازه ای نیازمند دقت و توجه بسیاری است به همین دلیل باید این فرآیند با دقت و حوصله انجام می شود. در نهایت پس از نصب، جرثقیل مورد نظر آماده استفاده می باشد. همچنین توجه داشته باشید شما جهت انتقال مواد جرثقیل های دروازه ای می توانید از شرکت ایمن تجهیز ثامن کمک بگیرید. این شرکت با تجربه بالایی که در این زمینه دارد همواره می تواند در طول این فرایند به شما کمک ویژه ای نماید.